Ett brett produktprogram från en leverantör som funnits på marknaden i 60 år garanterar att du som kund kan
känna att du i NTM har en partner som har kunskapen och resurserna att tillgodose dina behov av
transportlösningar med bästa möjliga totalekonomi.

En av våra ledstjärnor är också att våra produkter under sin livstid ska vara så miljöeffektiva som bara är
möjligt. Det påverkar produkten ända från början genom våra konstruktionslösningar och materialval samt
under sin långa livscykel genom den låga egenvikten som håller ner de miljöbelastande utsläppen
i förhållande till den transporterade godsmängden.

I nära samarbete med användaren tar vi fram de bästa lösningarna för de Nordiska förhållandena.
Släp och trailers med olika typer av överbyggnader från rena flakbyggnationer till skåp med öppningsbara
sidor även i ATP-klassade utföranden FNA och FRC samt utrustning för hantering av växelflak och containers
är grundstommen i vårt produktsortiment.
Givetvis tillverkar vi även motsvarande påbyggnader för lastbilar.

Släpvagnar & bilpåbyggnader

Skåp

NTM’s skåpbyggnationer är kända för sin kombination av slitstyrka och låg egenvikt. Skåpen är gjorda för att tåla den tuffa miljö de utsätts för både på landsvägen och i samband med lastning och lossning.

De flesta skåptyper kan fås med helöppningsbara dörrsidor, även ATP-klassade kyl- och frysskåp, vars funktion och användarvänlighet verkligen tål jämförelse. Det är förmågan att kombinera välfungerande sidodörröppningar med en låg egenvikt på byggnationen som verkligen ställer det tekniska kunnandet på sin spets.

När du köper en NTM skåpvagn får du en helhet där chassi och skåp är byggda för varandra av samma tillverkare. Det ger också en stor frihet att anpassa produkten för sitt ändamål om det så gäller vanlig fjärrtrafik eller kombitrafik med sina speciella krav beträffande hanteringen.

Tillverkas som bilpåbyggnad, helsläp, trailer eller kärra.

 

 

Flak & Kapell

Flak och flakvagnar som är byggda för de Nordiska förhållandena vad gäller totalvikter och mått. Helt vanliga flak med lämmar som också kan utrustas med olika kapelllösningar som kapelldörrar, lyftkapell eller vanliga gardinsidor. Dessutom i utföranden med tipp eller som utdragbara trailers för specialtransporter.

Tillverkas som bilpåbyggnad, helsläp, trailer eller kärra.

 

 

Lastväxlarchassin

Släpvagnar samt även bilpåbyggnader för hantering av olika typer av containers, växelflak/-skåp, rullflak mm. Vi tillverkar utrustning enligt de flesta typer av lastbärare som förekommer på marknaden även Dollys för hantering av semitrailers.

Tipp & Anläggning

Tippvagnar och bilar för olika typer av gods tillhör NTM's sortiment. Från kassettkombinationer för grustransport till tippvagnar och flak för spannmålskörning och skåp med lyftsidor för blandade lantbrukstransporter till är typiska produkter.

Special

När transporten kräver verkligt speciell utrustning tar vi tillsammans med vår kund fram vad som krävs.
Med kundens kunskap om de speciella transportförhållandena i kombination med vår kunskap och långa erfarenhet av att konstruera och bygga transportutrustning i en gemensam utvecklingsprocess ger förutsättningar att klara även de största utmaningarna.

 

Lastväxlare

NTM säljer och monterar lastväxlare tillverkade av VDL Containersystem bv som tillhör holländska VDL-Gruppen och har specialiserat sig på utveckling och tillverkning av lastväxlare och lifdumpers. Företaget är nu en av de ledande inom branschen, VDL-Gruppen har under flera årtionden varit en betydelsefull leverantör till lastbilsindustrin och därigenom skaffat sig en stor know-how inom transportbranschen.